Het Hudson Museum 1:15 – ging van start in 2005 aan de Hudsonstraat, gelegen in de deelgemeente Delfshaven Rotterdam. Het werd officieel geopend door wethouder Goncalves en telefonisch door Rolf Engelen, voormalig co-directeur van Museum van Nagsael.

Het Hudson Museum 1:15 werd voor het publiek een laagdrempelig beeldend kunstpodium, s’avonds verlicht en daarmee altijd te bezichtigen. Voor beeldende kunstenaars werd het een mogelijkheid om museale kunst te ontwikkelen en te presenteren op bescheiden formaat voor een divers publiek.

Museum Hudson 1:15 beschikte over drie zalen, twee balkons en een museale trap in de oude vleugel. Daarnaast had het Hudson museum een moderne vleugel van eveneens drie zalen. Deze  ruimte was bij gelegenheid en groepstentoonstellingen te zien/bezoeken. Museum Hudson 1:15 was 12 jaar lang altijd open. Dit hield in dat het Museum vanaf de Hudsonstraat te bezichtigen was, s’nachts aangelicht en daarmee een speciale bijdrage leverde aan de straat en Rotterdamse wijk.

Van 2005 – 2016 toonde het museum vele nationale en internationale beeldend kunstenaars. In 2014 werd het 10 jarige bestaan gevierd met een catalogus door medewerking van o.a. het CBK Rotterdam, Art Collart en een presentatie van het Touring Hudson Museum 1:15 tijdens de KunstVlaai in het Amstelpark, Amsterdam.

Dringen voor het Hudson Museum 1:15 tijdens het personeelsuitje van Villa Zebra

Bijzondere voorganger

Een bijzondere voorganger van het Hudson Museum is –het kleinste museum van Nederland– de Keikdoos –, dat rond 1977 door de Rotterdamse kunstenaars Hans Citroen en Bob van Persie werd opgericht.

Hudson Museum 1:15 – social media

https://www.facebook.com/pg/hudsonmuseumrotterdam/

Hudson Museum 1:15 project werd mede mogelijk gemaakt door: Art Rock Foundation, Gemeente Rotterdam, ComWonen, Deelgemeente Delfshaven, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, vele vrijwilligers, sponsoren en bezoekers.